Lumia 1520 efter 14 dage

Nu har jeg haft Nokia Lumia 1520 som primær arbejdstelefon i 14 dage og synes derfor at jeg lige ville skrive et par ord om den. Det er en KÆMPE mobil, selvom Nokia klassificerer den som en stor mobil er der ganske enkelt tale om en phablet. Den kategori synes jeg man kommer i hvis det er fysisk umuligt at betjene den med én hånd, til fx at skrive en sms eller taste en web adresse.

Når det så er sagt, så er det en rigtig fed phablet – jeg bruger primært mine mobiler til at læse på, enten sociale medier twitter, facebook eller Google+(dog er Google+ ikke forsøgt på Windows Phone, da det kun er muligt via Internet Explorer og det magter jeg ikke at logge ind igennem hver gang bl.a. fordi jeg har 2 faktor sikkerhed på min google konto, hvilket betyder jeg skal både finde min Samsung Note 3 og Lumia 1520eren frem – så er det lidt hurtigere og mere praktisk bare at benytte den meget fine app på android) ellers læser jeg artikler gennem Pocket(Readitlater.com) eller arbejdsrelaterede mails. Til mit læsebehov må jeg sige at jeg er meget tilfredt,

Indmaden i Lumia 1520 gør at alt hvad man smider efter den bare sker med det samme.Windows  Phone 8 gør helt sikkert sit til at alt bare kør, det har tidligere ikke været et problem med hastigheden, nu går det bare endnu hurtigere. Mine tidligere erfaringer med WP8 stammer fra Lumia 820/920, HTC 8X og Samsungs ATIV S.

Det evigt tilbage spørgsmål omkring apps synes jeg ikke er relevant længere, nu synes jeg ikke længere jeg mangler noget, det eneste jeg synes er synd er at mange apps tydeligvis kunne kodes bedre. At Facebook app’en ikke er blevet hverken hurtigere/pænere eller bedre er synd. Det er vel verdens mest benyttede app på alle andre platforme – og selvom MS har integreret mange af funktionerne, så er oplevelsen bare for dårlig. Jeg forstår ikke man skal se de 5 glidende punktummer i toppen af skærmen, hvorfor kan tingene ikke enten ske eller foregå lige så hurtigt som på andre platforme? Jeg synes et glimrende eksempel på hvordan det kan gøres er hvis man kigger på Twitters app – for det første tog det enormt lang tid inden de ankom på Windows Phone, da de så ankom var appen værre end slem. Det var grimt design og notifikationer virkede meget dårligt. På 1 1/2 år er det rykket helt vildt, selvfølgelig er design vurderingen min egen, men notifikationer ringer nu næsten før på Lumiaen end på Note3. Jeg begriber ikke at Microsoft ikke lige spænder design skruen 4 gange og så kopierer oplevelsen fra de andre platforme? Ja, det er MS selv der publicerer FB appen, de har et lille ejerskab i FB som de velsagtens kunne bruge til at presse noget design og kodehjælp ud fra FBs udviklings appen.

En anden app der for nyligt er blevet væsentligt forbedret er Evernote – jeg kan ikke gennemskue om det er på grund af hardware, men designet har også ændret sig.

Den afsluttende konklusion vil være at hvis denne telefon skal være noget for dig er det fordi at du som jeg vil bruge den rigtig meget som læse-device. Jeg finder den gerne frem i stedet for min Note3 hvis mit primære formål er læsning og det siger ikke så lidt da den for 4 måneder fuldstændigt afskaffede mit behov for at bruge familiens iPad på grund af dens fine skærm.

Med de nyligt publicerede leaks og info omkring Windows Phone 8.1, med 500 nye features og igen et kæmpe skridt mht. funktioner der mangler i forhold til de andre mobil OS, glæder jeg mig rigtig meget til at bruge Lumia 1520 endnu mere.