Google Nexus 4

Så har jeg haft en Nexus 4 som primær telefon i 14 dage.

Jeg må sige at jeg havde min frygt inden jeg skiftede, men jeg blev nød til at prøve den pga. pris/specs var helt fantastisk og jeg ville have en helt ren Android oplevelse og være sikker på at jeg hele tiden er helt up-to-date med nyeste Android version, hvilket man er sikker på når man har Googles egne devices.

Min sidste Android var HTC Desire, hvilket var en OK mobil indtil apps begyndte at fylde adskillige MB, da HTC havde overset en lille detalje omkring hukommelses området der skulle indeholde apps, som på Desire simpelthen var lavet alt for småt. Det resulterede i at man pludselig ikke kunne have ret mange apps installeret, heller ikke selv om man flyttede apps til SD-kortet. Jeg har snakket med nogle som stadig bruger Desire som deres primære telefon og de har max 5 apps installeret, da de ellers risikerer at sync og andre system funktioner holder op med at fungere…

Baseret på denne oplevelse har jeg haft et lidt lunkent forhold til Android siden og ikke rigtig synes at det har været interessant, da de mobiler jeg har holdt i hånden siden har haft performance problemer på trods af markedets hurtigste CPU’er og største RAM-mængder…

Da jeg så så at Google ville lancere Nexus 4 med rigtig gode specs og en helt ren Android oplevelse og samtidig var lanceringsdatoen i DK ikke flere måneder efter US datoen(lige godt en måned efter US lancering var den tilgængelig i DK), blev jeg nød til at springe på Android vognen igen.

Jeg havde jo min iPhone 4S i baghånden hvis jeg kom til at mangle nogle apps eller hvis der var andet der krævede at jeg skulle bruge IOS. Den 21/12 satte jeg simkortet fra min 4S over i Nexus 4 – og den har ikke været tilbage siden…

Alle apps jeg har haft brug for har jeg kunnet finde på Nexus 4. Det skal siges at det jeg bruger mest på mobilen er:

  • Email
  • Facebook/Twitter/Foursquare
  • Podcast hentning/lytning
  • VPN/Remote desktop
  • Synology NAS apps
  • Fitness booking
  • Todo-lister
  • Spil

Jeg må sige at selve Android oplevelsen indtil videre er forbedret en hel del fra sidst jeg oplevede den. Selv efter rigtig mange programinstallationer kører det stadig 100% hastighed og jeg oplever meget sjældent “lag” i programmerne.Omkring manglen på LTE er det ikke noget jeg har manglet, jeg har i samme ombæring som skiftet til Nexus 4 også skiftet fra Telenor til CallMe(Telia-netværk) og alene den meget bedre/hurtigere dækning i mit område, gør at jeg næsten aldrig prøver noget mindre end HSPA(Turbo 3G) og jeg synes ikke der er mange mobile apps der bliver væsentlig hurtigere af at bruge WiFi, det handler mere om stabiliteten.

Jeg har også prøvet at lege med NFC og der blev jeg også en smule skuffet. Jeg gik ud fra at det var en standard ala bluetooth, hvilket vil sige at det skulle virke cross-platform mellem de forskellige mobile OS’er. Det var ikke just det jeg oplevede da jeg testede at sende et billede fra Lumia 920 til Nexus 4, mobilerne fandt hinanden med det samme og vibrerede og gav en lyd, men der kom aldrig noget frem på Nexus 4 skærmen… Da jeg prøvede det mellem en HTC One X og Nexus 4, skete overførslen uden problemer, men meget langsomt, ca. samme hastighed som bluetooth, jeg havde forventet at det var væsentligt hurtigere.

En anden dejlig ting som jeg savnede tidligere i Android var native screenshot mulighed og det er der nu, det er især lækkert når man skal dokumentere eller lære andre en proces (som man nogen gange skal som IT hjælperen 🙂 ).

Noget andet man også lægger mærke til, når man bruger E-mail funktionen en del, så er deres Activesync integration ikke lige så pæn som på IOS. Formateringen af ens mail og ens svar bliver fuldstændig ligesom at sidde og skrive i notepad frem og tilbage, det er lidt æv for øjet når man er vant til IOS pæne formatering. Samtidig synes jeg det er mærkeligt at IOS kan vise en reklame mail optimeret til skærmstørrelsen, selv med billeder og masser af tekst, så kan man pinche/zoome som man lyster. Hvis man får den samme mail på Gmail-klienten på Android, er der ingen optimering, den kommer i fuld størrelse og så kan man navigere rundt men ikke pinche/zoome, det gør det meget grimt at se på da tekstørrelsen gør at ord kan fylde flere scroll igennem skærmbilleder… Det virker mærkeligt at det ikke kan laves mindst lige så pænt som på IOS, i det mindste gmail-klienten.

Hvis jeg skal nævne noget negativt omkring mobilen, er jeg ikke helt sikker på om det er 4.2.1 versionen eller det bare er min specifikke Nexus 4 – jeg tror det er min Nexus – så har jeg af og til problemer med at skærmen ikke vil tænde fra slukket standby, den blinker i notifikations-LED hvis der er kommet mail, hvis jeg ringer til den så jeg opkalds tonerne i den anden ende, men Nexus hverken vågner eller ringer… Hvis jeg holder sluk-knappen inde 2×5 sekunder, så starter telefonen op som om den har været helt slukket og melder ikke noget om mistede opkald…Jeg synes tit jeg oplever det når den har siddet i LG’s oplader der fulgte med, men det er ikke kun der jeg har oplevet det. Det kræver nok at jeg skal fejlmelde den på et tidspunkt.