LG Optimus 7 – Windows Phone 7 mobil

For lidt over en måned siden fik jeg anskaffet mig en LG Optimus 7 mobil, for at finde ud af det her Windows Phone 7 var et OS man skal holde øje med fremover. Det synes jeg nu at jeg har svaret på: Det skal man i høj grad.

Da det er en første-udgave af et helt nyt mobilt OS, skal man huske på hvordan iPhone og Android på de første mobiler… Så synes jeg at Microsoft er kommet meget godt igang – dog med de sædvanlige Redmond ups’er som de burde have fået med fra starten. Det første man finder ud af som dansk mobilbruger, er at man skal snyde mobilen lidt, ved at registrere sin msn/live-konto til at være fra USA/England, bare for at få adgang til at hente applikationer. Dog er det kun gratis applikationer, da det kræver at man har et kreditkkort i det land man har sin live-konto i… Her skal det dog siges at en del af de spil jeg har fundet i Marketplace har prøve-udgaver, som man godt kan hente. Antallet af applikationer stiger med en hastighed som så vidt jeg har læst er hurtigere end både Android og iOS – det bliver spændende at se om de kan blive ved med dette. Nogen af de mest populære smartphone applikationer mangler stadig på WP7-platformen, her tænker jeg på fx. Dropbox og Evernote.

Selve brugeroplevelsen er helt særlig og føles ikke som iOS eller Android, men er helt på omgangshøjde med dem, når det handler om intuitivt og godt interface. Hastigheden og de visuelle effekter fungerer hele tiden og jeg synes ikke man oplever at de “hænger” som man gjorde ofte i starten med specielt Android mobiler.

Synkroniseringen med Zune softwaren er også smart, og på min PC fandt den alt Itunes indhold og jeg kunne herefter vælge at synkronisere indholdet over på mobilen, og også Music & Videos applikationen er flot. Jeg har læst at Zune også selv kan detektere podcasts og abonnere på de samme som i iTunes.

Noget der er begyndt at bekymre folk rundt om på nettet, og som jeg også begynder at frygte, er Microsofts evne til at opdatere systemet så det opfylder folks behov og retter eventuelle fejl der bliver fundet. Det hele er egentlig startet med at MS har launchet en platform som ikke er fuldt tilgængelig i alle lande, eller bare i et respektabelt antal lande… Det er kun i USA at alle de integrerede funktioner er tilgængelige med fx XBOX Live… At man kan introducere et produkt i 2010 hvor det ikke er en mulighed for det meste af brugerskaren at benytte så mange af de indbyggede funktioner, det virker meget uprofessionelt af Microsoft. Siden introduktionen er brugerne blevet lovet store opdateringer, hurtige opdateringer… Den første (og eneste) opdatering jeg har fået indtil videre, var i slutningen af februar, opdateringen var en rettelse/opdatering af opdateringsfunktionen i WP7. Dette virker som lidt af en indrømmelse… At det først er 5 måneder efter launch at man opdager/opdaterer funktionen som skal sikre at brugerne får opdateret deres enheder. Det gik så galt da opdateringen tilsyneladende ødelagde en del Samsung enheder, men MS var heldigvis ret hurtige til at stoppe distribueringen og rette fejlen. Ved IFA/CEBIT/Mobile World Congress var Microsoft meget synlige og lovede/fremviste mange af de nye funktioner, som bliver kastet ud til brugerne i efteråret 2011… Inden da bliver vi velsignet med en opdatering her i Marts…måske…det vil sige at den blev lovet til starten af Marts for ca. en måned siden, og også dette er fejlet, den er netop begyndt at blive sendt ud til brugere i USA, til dem der har købt oplåste/abonnementsfrie WP7 mobiler, hvilket nok er en meget lille procentdel. Min egen LG Optimus 7 er også en oplåst WP7 mobil, men jeg har stadig ikke set skyggen af opdateringen, og selv om Microsoft har lavet en fin side der viser hvor langt de er med at distribuere opdaringen, så ser det kun ud til at den gælder USA…

Det virker som om MS er meget, måske lidt for meget fokuseret på det amerikanske marked – jeg er helt med på at det er et vigtigt marked og stort marked, men jeg er meget forundret over at de slet ikke skuer bare en smule til Europa og får os med på vognen… Både hvad angår opdaringer men ikke mindst med at få funktionerne til at virke for brugere Europa. Her er Microsoft liste over hvor/hvad der understøttes: http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/howto/wp7/basics/feature-and-service-availability.aspx

Min konklusion er at mobilen og styresystemet som en 1st Edition er uhyggelig god, og jeg er super glad for den. Den er næsten ligeså sjov som iPhone og på omganghøjde med Android allerede. Dog er det uhyre vigtigt at Microsoft bliver bedre til at informere præcist om hvad der sker omkring deres opdateringer, det hjælper ikke noget at de afholder store flotte keynotes som bare fylder atmosfæren med tom luft når de så ikke overholder det de lover i disse.