Android 2.1 på HTC Magic

Så har jeg igen leget lidt med min HTC Magic, jeg har tidligere fået den åbnet op så jeg selv kan installere nye ROM’er(system software) og har i et godt stykke tid kørt med Cursorsense ROM, som indeholder HTC Sense interface samt MarketEnabler som gør at man kan “snyde” telefonen til at tro at man fx er fra USA hvilket betyder at man så får adgang til betalingsapplikationer, og der findes også en del applikationer i USA som ikke er tilgængelige i Europa endnu.

Nu har jeg så været igang med at lege igen og har netop installeret en ROM der hedder AM Eclair 2.1 fra udvikleren ahmgsk som er rimelig kendt i de kredse, han udvikler en hel del forskellige ROM’er til Android. For det første er denne ROM meget anderledes end de andre jeg har leget med, da min Magic nu kører med Android version 2.1 som ellers kun er beregnet til de nyedte Android telefoner på markedet(nexus one, desire og legend) men jeg må sige at Magic klarer opgaven ok, godt nok kunne man godt ønske sig 1ghz cpu’en fra Htc Desire eller Google’s Nexus One – men de fleste programmer kører ok. Dog har ahmgsk ikke fået kameraet helt til at virke, det kommer måske senere, jeg bruger ikke kameraet ret meget da det i forvejen er elendigt på Magic’en så det generer mig ikke synderligt… Dog er den nye Galleri-applikation helt genialt flot, med 3D effekter og accelerometeret får de forskellige albums til at svæve rundt. Mail applikationen til pop3/imap/activesync er også blevet standard i Android, hvilket den ikke var før version 2, og den er væsentlig flottere/bedre i denne version.

Android virker i version 2.1 så meget mere brugervenligt og gennemtænkt end version 1.5(htc magic og hero) at det giver håb for styresystemet som kun er halvt så gammelt som iPhone OS, men på grund af sin åbenhed og lette tilgængelighed har det med det samme fået massiv opbakning fra udviklere og har i skrivende stund vist omkring 40.000 applikationer mod Iphone’s 170.000.