Monthly Archives: January 2010

Lidt nyheder og meninger

Nyheder:
Som alle nok har hørt, så har Apple netop introduceret iPad – deres forsøg udi tablet-verdenen. Som sædvanligt er designet flot som bare ****** – det er selvfølgelig bare min mening og måske er det bare fordi man er lidt Messaging nørd at jeg blev lidt vild da jeg så den nydesignede kalender og mail-applikation. Det bliver spændende at se hvordan den skal sælges i Danmark, lige nu er der forlydender om at Telenor vil forhandle med Apple om at kunne sælge dem i DK med abonnement – dette vil i givet fald nok kun blive de dyre modeller med indbygget 3G.
Se den fine intro fra Apple her: http://www.apple.dk/ipad

Backupify
“Ny” tjeneste som kan tage backup af alle dine data i “skyen” fx. gmail, twitter og facebook. Det er begyndt at være oftere og oftere at man hører historier om enten konti der bliver lukket fra den ene dag til den anden eller konti der bliver hacket pga. dårligt password. Derfor kan det være en idé at bruge Backupify. Resten af januar er det endda gratis at oprette sig: www.backupify.com

Dette var lige et hurtigt/spontant indlæg, der kommer nok mere en af de næste dage 🙂

Error when relocating virtual machine on VI ESX 3.5

I was facing the need to move machines from one SAN LUN to another, but kept on hitting an error where the vCenter server just keeps saying “Cannot connect to host” after trying to use the “migrate” option, both with the guest machine being turned on and off. It seems to be some kind of time-out it’s waiting for – after approx. 5-10 minutes. The first ESX is running 3.5.0 64607 and the other one is a lot newer running 3.5.0 207095. The vCenter 4 is running update 1.

Luckily we have another ESX 3.5 server on the same location, so I tried to add it to the inventory under the other host. After this it was possible to move the machine and then remove it from the inventory again, and add it to the original host and started it up.

I have not been able to find an explanation in any log-files, configuration files or on the VmWare community or anywhere on the internet, but as far as I can see there can be two: Either this version of ESX doesn’t support Storage-vmotion, both “hot or cold”, or the other option is that somewhere in the configuration, I am missing a setting – the server was moved from one site to another, with another IP-segment, but I haven’t found a lot more things that doesn’t work and I would expect this if there was some major configuration error.