Slut på 2009

Her er lidt af de ting jeg husker mest fra 2009

Twitter
Klart den største ting der er sket i 2009, jeg ved at twitter ikke er startet i 2009 – men det er virkelig vundet frem herhjemme i år og jeg har fundet nogle super folk at følge, både kollegaer, iværksætter, eksperter og tech-journalister. Allesammen tweeter ofte og tit finder jeg noget nyt og spændende via deres tweets. Til at læse disse tweets, bruger jeg programmer som: tweetdeck(pc), echofon(ipod touch), brizzly(web), seesmic(android)

Android
Så kom det endelig til DK, det google sponsorerede Open Source OS til mobiler og det begynder at vælte ind med enheder allerede fra starten af 2010, hvor google netop har offentligjort et pressemøde der rygtes at handle om deres egenproducerede Nexus One.

Digsby
Jeg har fundet det bedste program indtil videre, til styring af twitter/facebook/messenger/gmail – navnet er Digsby.com. Det gør det super nemt at se alt hvad der sker på de forskellige tjenester og notificerer dig om det med det samme der sker noget. Du kan tilmed sætte en global status, så du ændrer din status på alle sociale netværk på samme tid, du kan selvfølgelig også sætte dem separat. Alt dette til den noble pris af = gratis –> www.digsby.com

Dropbox
Det er ikke nyt, men det er godt nok smart 🙂 ! Dropbox installeres som en lille synkroniserings-klient på dine Windows/Linux/Mac/Iphone enheder og opretter en “My Dropbox” folder under Dokument-mappen(På Iphone, dog bare et program hvor du kan se/redigere indholdet af mappen). Alt hvad der ligger i denne mappe synkronisering i næsten realtid mellem de forskellige enheder og gør det “alt for nemt” hele tiden at arbejde på den nyeste version, og ikke skulle bøvle med at få fjernadgang hjem til netværket, for at hente en fil man har liggende på netværksharddisken, men i stedet arbejder man lokalt, og næste gang de andre enheder tænder/sync’er så har de den nyeste version af filen.

Google Reader
Jeg er begyndt at bruge google reader rigtig meget – specielt siden jeg har fået min android telefon som med NewsRob-programmet, virkelig er nyttigt og som sørger for at jeg altid ser de nyeste blogposts hurtigt, fra alle de blogs/hjemmesider jeg synes skriver om spændende emner.

Kindle for PC
Sidst på året kom Kindle for PC, hvor det endelig er muligt for os uden en Kindle at prøve de e-bøger der sælges via amazon.

Jeg har nok glemt noget spændende, men disse sprang lige ind i hukommelsen 🙂

Godt nytår!

/
Dan