Facetime implementering

Så sker der igen noget nyt og spændende! Imorgen skal jeg implementere et produkt vi får på prøve der hedder Facetime. Dette produkt er en slags analyse-appliance, der skal sættes på netværket og som monitorerer alt netværktrafik, og kategoriserer det i et webinterface, for at give organisationen et grundigt og nyttigt værktøj til at analysere for eksempel hvor meget tid der bruges på forskellige sociale hjemmesider i arbejdstiden. Udover at analysere netværkstraffik, kan den også begrænse brugen af forskellige webtjenester ved brug af regler for enten hele organisationen eller selvdefinerede grupper. Da Facetime binder sig op mod LAN-netværket og Active Directory, kender den også både IP-adressen og brugernavnet på de som bruger applikationerne. Integreringen med AD gør at man kan bruge allerede oprettede grupper til at definere hvem der skal have “lov” til hvad og hvor lang tid. Der kan nemlig både begrænses på tid, selvom det er relativt da det er svært at monitorere præcist hvor meget aktivt tid der går på en hjemmeside hvis man fx. minimerer siden, og man kan også helt lukke for adgangen til for eksempel Facebook, Twitter, Live Messenger eller andre applikationer, som man ikke vil tillade i arbejdstiden. Det der er endnu mere smart ved Facetime er, at den inddeler alt trafik i kategorier og applikationer, den skulle efter sigende kende omkring 3000 applikationer på nettet, hvor facebook bare en hovedkategori, men hvor den også kan sortere/blokere helt ned til de enkelte applikationer der findes på Facebook(ja det er de der irriterende info-blokke der fylder ens startskærm på Facebook 🙂 ) Det bliver enormt spændende at se hvad denne appliance kan vise os, så vi kan få et indblik i om er et reelt problem med tidsspilde i arbejdstiden på de forskellige sociale tjenester der findes rundt om på nettet og om der måske foregår ting vi ikke ønsker skal foregå på vores netværk, det kunne være BitTorrent, Skype, filudveksling eller andet der kan kompromittere virksomhedens data.

Jeg skriver nok en update når vi har haft værktøjet kørende en måneds tid, og ser om det har kunnet vise de ting vi havde håbet – og måske endda mere hvem ved…