Nokia Messaging app til Nokia E71

Sad lige her til aften og kiggede lidt efter apps på min Nokia E71, og opdagede til min store overraskelse at Nokia Messaging var udkommet til den. Dette er Nokia nye E-mail system til Symbian S60, som kommer præ-installeret på den helt nye E75 og det ser lidt mere integreret ud end det nuværende Mail for Exchange program, Nokia bruger til at synkronisere data med Exchange Server. Derfor valgte jeg fluks at downloade programmet og begyndte installationen, dog nåede jeg kun et lille stykke ind i installationen, da telefonen fortæller mig at den vil installere Mail for Exchange version 2.7…dette ville imidlertid nedgradere min eksisterende Mail for Exchange, da den allerede er version 2.9…? Så jeg stoppede installationen igen, og blev lidt frustreret – men kunne se at den endnu ikke havde lavet nogen ændringer på telefonen.

Lidt senere prøvede jeg igen installationen, og ville prøve at gennemføre installationen inkl. nedgraderingen…Endnu større skuffelse, efter den kører installation/opsætningen igennem er den eneste ændring at jeg nu er tilbage på Mail for Exchange 2.7, men mail-interfacet har ikke ændret sig overhovedet?? Jeg har fået 2 nye ikoner under Installations, E-mail og Setup E-mail, men E-mail åbner ingenting, og Setup’en åbner bare indstillingerne igen…? Dette er vist første gang jeg er blevet så skuffet over Nokias Download-funktion, hvilket jeg egentlig troede var blevet erstattet af Ovi-store, som kører på min Nokia 5800…

Nu jeg er igang med at skrive om Nokias programmer, kan jeg lige komme med en anbefaling i en hel anden kategori af programmer – Twitter-app’en Gravity til Nokia S60. Jeg har købt og installeret den både på min Nokia 5800 og min Nokia E71 og begge steder kører den kanon. Det er den eneste Twitter-applikation jeg har set til Symbian S60, der tillader billed-upload, og som bare er helt integreret med alle funktioner i Twitter. Den er helt sikkert de 70,- værd, hvis man bruger Twitter.